Μεγάλη καθυστέρηση στην εξόφληση οφειλών προς το ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης

Μεγάλη καθυστέρηση στην εξόφληση οφειλών προς το ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης

Αρ. Πρωτ. 14952/14.04.2011

Προς Υπουργούς:

- Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

- Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων

 

Μεγάλες είναι οι καθυστερήσεις που παρατηρούνται ως προς την καταβολή των οφειλών της κεντρικής εξουσίας προς το ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, τα συναρμόδια Υπουργεία οφείλουν στο ΚΤΕΛ ποσό της τάξης των 370.000 ευρώ περίπου, από το Πρόγραμμα «Συν-Κοινωνία», που υλοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία σε 7 δήμους του νομού Θεσσαλονίκης από 1/1/2009 έως 28/02/2010.  Στόχος του συγκεκριμένου προγράμματος ήταν η άρση της κοινωνικής, γεωγραφικής και οικονομικής απομόνωσης των δημοτικών διαμερισμάτων, που δεν εξυπηρετούνταν από δρομολόγια του ΟΑΣΘ και η προώθηση της προσπελασιμότητας και της οικονομικής ανάπτυξης τους.

Όσοι δήμοι αντιμετώπιζαν έλλειμμα ενδοδημοτικής συγκοινωνιακής σύνδεσης, που δημιουργούσε με τη σειρά του πρόβλημα στην εξυπηρέτηση των κατοίκων, καλύφθηκαν με  την προσθήκη δρομολογίων, που εκτελούσε το ΚΤΕΛ. Έτσι οι απομακρυσμένες περιοχές απέκτησαν  συγκοινωνιακή κάλυψη μέσω του ΚΤΕΛ. Οι οφειλές, όμως, προς το ίδιο είναι μεγάλες και δημιουργούν προβλήματα και δυσχέρειες στην ομαλή λειτουργία του. Στο νομό Θεσσαλονίκης οι δήμοι που εξυπηρετούνται μέσω του ΚΤΕΛ είναι οι πρώην δήμοι Ρεντίνας, Αγίου Γεωργίου, Αρέθουσας, Σοχού, Καλλινδοίων, Νέας Απολλωνίας και Μαδύτου. Οφείλουν τα συναρμόδια Υπουργεί να επιληφθούν του θέματος και να καταβάλλουν άμεσα  τις οφειλές τους προς το ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης.

Κατόπιν τούτων, ερωτώνται οι συναρμόδιοι Υπουργοί:

- Πότε επιτέλους προτίθενται τα συναρμόδια Υπουργεία να προβούν στην εξόφληση  των υποχρεώσεων τους που εκκρεμούν προς το ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης;

Απαντήσεις Υπουργείων